Мед Атлант

Третій тиждень мешканці франківської багатоповерхівки живіть без газу, коли підключать – невідомо

У мешканців будинку по вулиці Залізнична, 21а ще з початку серпня в газопроводі замість газу опинилася вода. З того часу частина квартир досі без блага цивілізації.

Надзвичайна ситуація трапилася після того, як власник однієї з квартир ймовірно намагався самостійно здійснити підключення чи заміну газового приладу до діючих мереж газопостачання. Пише місто з посиланням на Galka.if.

Ремонтна бригада відсікла наш будинок від газу. У нашому під‘їзді відновили лічильники. Згідно законодавства, за два дні мали увімкнути газ, але цього не сталося, – каже житель будинку Назар.

Без газу залишилися 70 квартир. 50 помешканням постачання відновили, а ще 20 сімей – досі «роблять яєшню в чайнику».

Світлана Супік, жителька 89 квартири каже, живе з 83-річною мамою. Єдине, що може приготувати – яйця в електричному чайнику.

У нас є діти, є літні, хворі люди, – б‘є на сполох жінка.

Люди кажуть, вже консультуватися з юристами. Планують звертатися до органів судової влади. Керівник Івано-Франківського відділення ПАТ «Івано-Франківськгаз» Андрій Струк пояснює, є підстави вважати, що винним може бути власник 69 квартири, адже там є сліди заміни газової колонки. До слова, побувати в квартирі газовикам вдалося тільки один раз. Надалі двері ніхто не відчиняв. Сусіди ж переконують, щовечора у вікнах горить світло.

Ми звернулися до поліції, триває розслідування, – каже Струк.

Втім людей така відповідь не влаштувала, мовляв, винного можуть шукати місяцями. За словами Струка, збитків зазнали не тільки жителі, але й компанія.

У наш бюджет не входить безкоштовне відновлення, якщо до пошкодження причетний хтось з мешканців будинку, – пояснює Струк.

До слова, збитки сягають близько 25 тисяч гривень. На запитання «що ж робити далі?», мешканцям посадовець радить спілкуватися з правоохоронними органами. Струк пообіцяв людям поспілкуватися з правоохоронцями й тримати жителів будинку в курсі подій.

Як раніше писало Місто, вода замість газу. Через сусіда 70 квартир у франківській багатоповерхівці залишились без газу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...