Мед Атлант

Франківщина отримала з держбюджету 19 млн грн на підвищення кваліфікації вчителів

Франківщина отримала з державного бюджету 19 млн грн на підвищення кваліфікації вчителів 5-9 класів згідно з реформою “Нової української школи”.

Про це пише Місто з посиланням на Суспільне.

Для нашої області виділили 19 млн грн. Це гроші, які спрямують у територіальні громади, і вони самі зможуть оплачувати послуги підвищення кваліфікації, – каже заступник директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики облдержадміністрації Андрій Сташків.

Андрій Сташків зазначив, що перекваліфікація вчителів 5-9 класів зараз є пріоритетним напрямом роботи освітян на 2021/2022 навчальний рік.

Звісно, залишилися проблеми, які пов’язані з матеріальним забезпеченням, проте зараз ми думаємо над тим, яким чином впроваджувати НУШ у 5 класі. Бо вчителі початкової школи – це один педагог, який працює з класом. А далі ми стикаємося з тим, що у 5-9 класах їх уже більше, тож навчити потрібно велику кількість педагогів. Цього року з держбюджету вперше виділили дуже великі гроші саме на підвищення кваліфікації вчителів, — каже Сташків.

За його словами, з цих 19 млн — 4 млн грн спрямують для вчителів початкової школи, яким теж потрібно підвищувати кваліфікацію. Заклад, у якому будуть навчатися педагоги, відтепер вони зможуть обрати самостійно.

До цього часу це можна було зробити тільки в нашому обласному інституті післядипломної освіти, а цьогоріч вчитель зможе сам обирати, де він хоче підвищувати кваліфікацію. Це можуть бути і громадські організації, і навіть за межами Івано-Франківської області — Львів, Київ”, – каже Андрій Сташків.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...