Мед Атлант

У Франківську відбувся пам’ятний забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»

З нагоди вшанування загиблих героїв за Незалежність України в Івано-Франківську, сьогодні, 28 серпня, відбувся пам‘ятний забіг.

Перед бігом загиблих вшанували хвилиною мовчання. Пише Місто з посиланням на Галицький Кореспондент.

За словами Володимира Веркальця, начальника Івано-Франківського відділу Міністерства ветеранів, очікують від 250 до 300 учасників.

Попередню реєстрацію ми робили для силових структур, які братимуть участь в забігу, тобто судова охорона, національна поліція, національна гвардія, де вони біжать за героїв. Тут, на місці, реєструються ті, хто небайдужі та хочуть вшанувати пам’ять героїв, – зазначає Веркалець.

Учасниця забігу Уляна Корсун розповідає, що представляють спортивний клуб “Пантера”.

Уже не вперше дітки підтримують, тому що є багато батьків, які є учасниками АТО, які загинули, захищаючи Україну. Тому ми тут і завжди підтримуємо цей захід. Минулого року ми теж брали участь в забігу, є Ігор Шлимкевич, у хлопця загинув хресний батько, – каже Уляна.

Такі заходи, за словами Уляни Корсун, важливі, адже героїв потрібно пам’ятати.

Світлана Онищук, голова Івано-Франківської ОДА теж долучилась до забігу.

Перш за все, я хочу щиро подякувати усім, хто долучився до забігу. Це не просто забіг – всі герої живуть в нашій пам’яті та серцях, саме вони своїм життям зробили, аби ми мали мирне небо над головою і жили в Незалежній державі, – каже Світлана Онищук.

Мирослав Кріль, голова обласної асоціації ветеранів АТО звернувся до сімей та родин загиблих.

Діти, дружини, батьки, саме в цей день ми схиляємо голови перед вами. Дорогі побратими, які беруть учать, представники влади. В цей день вже третій рік поспіль проводиться забіг, в другий у Франківську. Це не просто день, аби пробігти. Це день пам’яті про тих, кого з нами немає, – каже голова.

Мирослав Кріль говорить, що війна триває, хлопці гинуть далі.

Цей забіг нагадування владі, що війна є, список загиблих Героїв збільшується. Нехай тим, хто у відповідальний у владних структурах, запам’ятається цей забіг, – наголосив Кріль.

Володимир Веркалець зазначив, що родини загиблих вручать учасникам забігу пам‘ятну медаль і подяку.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...