Мед Атлант

Перехід від зими до весни: синоптик повідомила, коли чекати потепління

У середу 9 лютого синоптики прогнозують вітряну погоду, місцями очікують мокрий сніг з дощем.

Про це повідомила синоптикиня Наталя Діденко, пише УП.

“Вітри та усілякі цікаві атлантичні події продовжують відвідувати Україну. 9-го лютого до нас прийдуть атмосферні фронти з північного заходу Європи. Мокрий сніг та дощ очікуються найближчої ночі на Заході України, місцями на Луганщині, Донеччині та Запоріжжі. На решті території – без опадів”, – пише Діденко.

Синоптик повідомляє, що у середу опади посунуться східніше і захоплять північні області та частину центральних – Вінниччину, Черкащину і Кропивницький з районами.

Також вранці  у середу ще “посипеться чи поллється” на крайньому сході та в Криму.

Вдень 9 лютого опади послабшають, але на дорогах очікується ожеледиця. Вітер прогнозують північно-західний, 5-12 метрів за секунду, ймовірні штормові пориви 15-20 метрів за секунду.

Температура повітря в більшості областей особливо не зміниться. Вночі невеликий “мінус”, вдень близько нуля, на сході та північному сході до 0-2 градусів морозу, на півдні +2+6 градусів.

У Києві 9 лютого – мокрий сніг та дощ, вдень – без істотних опадів. Вітер північно-західний. Максимальна температура повітря 0+2 градуси.

За словами синоптика, до кінця тижня в Україні ніякого суттєвого похолодання не буде, навпаки – трохи потепліє, істотних опадів не прогнозують. Вітер очікується поривчастим.

Діденко пояснила, що це характерне явище для перехідного сезону від зими до весни, коли починає перебудовуватися атмосфера.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...