Мед Атлант

В Івано-Франківському медуніверситеті ремонтують протирадіаційне укриття. ФОТО

У центральному корпусі Івано-Франківського національного медичного університету по вулиці Галицька, 2 відбувається плановий ремонт протирадіаційного укриття. Площа об’єкту — 144,1 м2, він розрахований на укриття 115 працівників університету.

Ректор університету професор Микола Рожко та адміністрація приділяють велику увагу питанням цивільного захисту працівників та студентів університету. Ремонт укриття ІФНМУ проводить самотужки. Усе необхідне обладнання закупили виключно за кошти університету. Ремонтні та пусконалагоджувальні роботи під керівництвом начальника служби цивільного захисту університету Володимира Штефюка та помічниці ректора Тетяни Типусяк виконують працівники господарського відділу вишу.

Як розповідає Володимир Штефюк, в укритті вже виконали заміну фільтровентиляційного агрегату ФВА-49, встановили три нових фільтри-поглиначі ФПУ-200, для живлення цього агрегату замінили електромережу. Також на об’єкті замінили водопровідну мережу зі старої металевої на сучасну метало-пластикову, так само провели заміну повітропроводів. Встановили сучасне енергозберігаюче освітлення, замінили електровимикачі, встановили додаткові електророзетки. Витяжні віконця обладнані щитками герметизації.

Проводиться ремонт та відновлення захисних герметичних дверей, підготовка їх до фарбування та заміни гумових ущільнювачів. В самих приміщеннях проводиться косметичний ремонт стін та стелі.

Протирадіаційне укриття укомплектоване первинними засобами пожежогасіння, пожежним щитом, ящиком з піском. Попереду відновлення та ремонт аварійно-евакуаційного виходу із укриття, та забезпечення об’єкту табельним оснащенням: столами, ліжками та стільцями.

Всі роботи будуть завершені у заплановані терміни в найближчий час. По завершенню ремонту укриття буде повністю готове до виконання завдань за призначенням.

Протирадіаційне укриття в університеті побудоване ще в далекому 1956 році. Його основне призначення — захист працівників університету від впливу на них іонізуючого опромінення у разі радіоактивного забруднення місцевості з безперервним перебуванням в укритті до трьох діб.

Зазначимо, що на даний час в Івано-Франківську є всього три протирадіаційних укриття. Вони внесені до державного реєстру захисних споруд.

Читайте також: Захисні споруди Франківщини можуть вмістити майже 100% жителів області

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...