Мед Атлант

У Ворохті завершився чемпіонат України зі стрибків з трампліна. ФОТО

У Ворохті завершився чемпіонат України зі стрибків на лижах з трампліна та лижного двоборства, який впродовж трьох днів проводився у територіальній громаді. Участь в змаганнях взяли понад 40 спортсменів, а чемпіонат присвятили 100-річчю місцевих трамплінів.

За результатами змагань здійснювався відбір спортсменів до національної команди збірної України, повідомляють у пресслужбі Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття.

За словами голови селищної ради Олега Дзем’юка, участь в чемпіонаті взяли вихованці з трьох спортивних шкіл – Ворохтянської, Верховинської та Кременецької з Тернопільщини.

У перший день змагань титул чемпіона України зі стрибків на лижах здобув Віталій Калініченко. Друге місце виборов Дмитро Мазурчук, а третю сходинку посів Євген Марусяк.

У другий день ЧУ перемогу святкував Євген Марусяк, друге місце посів Дмитро Мазурчук, замкнув трійку кращих – Віталій Калініченко.

Олег Дзем’юк  розповів, що спершу змагання хотіли організувати на трампліні К-90, який є найвищим в Україні. Втім, через вітряну погоду та технічні проблеми першість провели на нижчій трасі К-75.

«Торік ці трампліни частково вдалось відремонтувати.  Завдяки зусиллям спортивної школи комплексних зимових видів спорту та за підтримки облради здійснено заміну покриття. Тепер спортсмени мають змогу тренуватись та змагатись між собою не лише взимку, а й влітку», – зазначив він.

Олег Дзем’юк розповів, що на базі «Авангард» є чотири трампліни. При цьому він наголосив, що часткова заміна їх покриття – це лише частина роботи. Найважливіше – відновити спортивну інфраструктуру комплексу, а для цього необхідна чимала державна підтримка.

«Ворохта є центром підготовки спортсменів і проведення змагань зі стрибків на лижах з трампліна та лижного двоборства. Нині важливо підтримувати розвиток школи зимових видів спорту, відновлювати інфраструктуру, інвестувати у виховання майбутніх олімпійських чемпіонів», – сказав селищний голова.

Олег Дзем’юк  підкреслив, що змагання також мали і промоційний характер. Вперше письмова згадка про трампліни датована 1922 роком. Про це довідався  начальник відділу туризму, зовнішніх зв’язків та інвестицій селищної ради Віталій Кермощук.

«Тому вирішили відзначити сторіччя наших трамплінів. До Ворохти приїхало чимало гостей, аби на власні очі побачити вражаюче спортивне дійство. Участь в заході взяли й учасники зимових Олімпійських ігор в Пекіні, ветерани спорту, – говорить Олег Дзем’юк, – Нині вкрай  важливо розвивати комплексні зимові види спорту, а також працювати над туристичною промоцією нашого краю. Ворохта є перлиною Карпат. Втім, я вірю, що в майбутньому вона стане й справжньою спортивною оазою, сюди  приїздитимуть на змагання спортсмени світового рівня».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...