Мед Атлант

Громада є нашими очима: українці активно викривають диверсійників

Сьогодні, як ніколи громада є нашими очима і вухами. Співпраця з населенням дає змогу виявити осіб і небезпечні предмети, які можуть загрожувати безпеці міст.

Як приклад, Львів. Там співробітник однієї із служб виявив чоловіка, який фільмував через вікно військову частину. Патрульні вирахували квартиру, з якої здійснювалися підозрілі дії. Від сусідів з’ясували, що там проживає троє чоловіків. Їх змусили відчинити двері. Вони поводилися агресивно. У квартирі виявили наркотики рослинного походження та речовини з яких виготовляють вибухівку.

Особи встановлені. Це двоє 37-річних мешканців східних областей та 42-річний мешканець північної області.

На місці працювали слідчі. Осіб затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою особою) КПК України. Встановлюють їхню причетність до інших протиправних дій.

У Києві ж інспектори отримали виклик від оперативного чергового про підозрілу особу. Заявник повідомив, що чоловік незаконно знімав на камеру бойову техніку та бомбосховища, також фотографував пересування бойової техніки. Інспектори затримали чоловіка аби перевірити інформацію.

Патрульним чоловік повідомив, що проживає в Україні. Але з розмови було очевидно, що він може бути засланцем від країни окупанта. Також затриманий повідомив, що входить до складу спілки журналістів України, маючи відповідні документи, які підтверджують цю інформацію.

Однак, перевіривши інформацію, патрульні виявили факт незаконного збору інформації та даних.

Чоловіка доставили до управління поліції для подальшого розбору.

І схожих ситуацій сьогодні було декілька у різних куточках України. Дякуємо нашим громадянам за небайдужість та повідомлення до поліції, що є актуальним у цей час, – повідомляє патрульна поліція України.

Усі поліцейські України стоять на охороні правопорядку і закликають громадян дотримуватися законів, не вестися на провокації, брати інформацію лише з перевірених джерел та вірити у наших захисників та Збройні сили України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...