Мед Атлант

Частина студентів ІФНТУНГ з Росії та Білорусі запевнили, що виступають проти збройної агресії РФ

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу навчаються від 10 до 20 студентів, які є громадянами Російської Федерації та Білорусі. Частина з них вже висловила свою позицію.

Про це кореспондентці Суспільного розповів проректор вишу Максим Карпаш.

“Ми вже поспілкувалися із частиною студентів. Вони навіть дали письмове свідчення про те, що виступають проти збройної агресії Росії та Білорусі. Знаємо, що є й такі студенти, які подавалися на отримання українського громадянства. Хоча там завжди перешкоджали консульські установи Російської Федерації”, — каже Максим Карпаш.

Деякі студенти повідомили ректорату університету, що живуть в Івано-Франківську, працюють волонтерами та допомагають людям з інших областей України. Частина студентів, які навчаються на заочній формі навчання, — на роботі у Білорусі.

“Ми не були готові до таких ситуацій, не завжди знаємо, як реагувати. У законодавстві є пункт, згідно з яким ми не можемо відраховувати людей за національною ознакою. Але студенти повинні дотримуватися статуту університету. Серед правил — студент повинен нас повідомити про місце свого перебування. Якщо він не виходить на зв’язок, то ми не розуміємо, чи він взагалі є нашим студентом”, — розповів проректор вишу Максим Карпаш.

Також він додав, що університет не може допустити, щоб студенти їхнього навчального закладу брали участь у збройній агресії проти України.

Нагадаємо, Франківський виш відрахує студентів з Росії та Білорусі, які не висловляться проти нападу Росії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...