Мед Атлант

Гречка по 85 гривень: калуських підприємців закликали не піднімати ціни

Міський голова Андрій Найда прозвітував у прямому ефірі про ситуацію у Калуській громаді в умовах воєнного часу.

За його словами, в місті добре налагоджена ситуація із водовідведенням, газопостачанням, на полицях магазинів і аптек є продукти, ліки, інформують “Вікна”.

Андрій Найда зазначив, що у Калуші порівняно з Івано-Франківськом ціни на продукти прийнятні. Однак усе ж наголосив підприємцям не піднімати вартість, адже зарплати у людей не піднімаються. Як з’ясувалося, ціни на деякі продукти дуже високі. Наприклад, гречка коштує 85 гривеннь за кілограм. Як альтернативу міський голова попросив зробити єдину соціальну ціну. А ще закликав, щоб магазини працювали, адже люди повинні отримувати заробітну плату.

Раніше було оприлюднено звернення до калуських підприємців “Ви маєте зберегти бізнес, а не остаточно його добити”.

За словами Андрія Найди, у Калуській громаді активно надають допомогу вимушеним переселенцям, яких за останню добу прибуло до Калуської громади ще 107.

Також люди мають можливість отримати гуманітарну і соціальну допомогу. Переселенці можуть поселитися у спортивних залах і народних домах. Вільних місць ще достатньо. На жаль, приватний сектор повністю заселений.

Принагідно міський голова подякував волонтерам за гуманітарну допомогу, яка надійшла до Калуської громади з Німеччини, Польщі, Португалії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...