Мед Атлант

Нідерланди, Чехія, Бельгія: європейські країни масово висилають російських дипломатів

Нідерланди, Бельгія, Чехія, Ірландія висилають російських дипломатів, співробітників посольств РФ, пише Суспільне.

Нідерланди висилають 17 російських дипломатів, оскільки, за даними спецслужб AIVD і MIVD, насправді вони були шпигунами”, – йдеться у повідомленні.За даними спецслужб, вони були шпигунами, передає NOS.

За інформацією нідерландського МЗС, посла Росії в Нідерландах викликали сьогодні вдень, щоб повідомити йому про рішення. Дипломати, підозрювані в шпигунстві, мають покинути країну протягом двох тижнів.

“У цих людей написано дипломат на візитній картці, коли вони насправді роблять щось зовсім інше. Ми прийняли це рішення заради безпеки Нідерландів”, – заявив міністр закордонних справ Вопке Гукстра.

Натякаючи на шпигунство з боку російських дипломатів Чехія наказала покинути країну одному дипломату посольства РФ.

“Сьогодні МЗС повідомило посольству Росії в Празі, що одного з його дипломатичних співробітників оголосили персоною нон грата і просили покинути Чехію протягом 72 годин. Разом з нашими союзниками ми скорочуємо присутність російської розвідки в ЄС”, – зазначили у МЗС Чехії.

Слідом за ними одночасно про висилку 21 російського дипломата-шпигуна повідомила Бельгія.

“Бельгія вирішила виставити 21 особу, яка працює в посольстві та консульстві Росії, які були ідентифіковані з урахуванням їхньої причетності до шпигунських операцій та операцій впливу, що загрожують національній безпеці”, – зазначили у МЗС Бельгії.

Висилка також була узгоджена з іншими країнами, які раніше висилали російських дипломатів, такими як США, Польща та Болгарія.

Також Ірландія 29 березня попросила чотирьох російських дипломатів залишити країну через порушення дипломатичних норм.

Загалом у Нідерландах акредитовано 75 російських дипломатів. Тож тепер в країні залишаться 58.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...