Мед Атлант

«Ми отримуємо дані від цивільних із російського Бєлгорода й не тільки» – офіцер спецпідрозділу ГУР МО

Офіцер спецпідрозділу ГУР МО, позивний «Віто», розповів інформаційному агентству АрміяINFORM про героїзм українських воїнів при обороні Харкова.

Ми завчасно прибули до Харкова, організували рух спротиву. 23 лютого ми першим нашим партизанам видали зброю. І ці люди зайняли півсферу міста з підрозділами ЗСУ і перші прийняли удар від ворожого наступу.
Особливо «Віто» відзначив участь у захисті міста місцевого населення:
Населення Харківської області – наші очі й вуха. Ба більше: ми отримуємо дані від цивільних людей із російського Бєлгорода й не тільки. Вони дивом виходять на наші «пабліки», скидаючи інформацію про рух ворожих військ у сторону України, їхній склад тощо. Ми її оцінюємо, аналізуємо, доповнюємо й порівнюємо з даними декількох інших джерел, а потім доводимо до бойових частин та складаємо плани власних або спільних дій. Як результат – величезні втрати ворога.
Українська армія раз і назавжди спростувала міф про непереможність росіян. Єдина їхня перевага – кількість. Але це успішно виправляють наші бійці:
Я не сказав би, що це Джеймс Бонди. Вони звичайні хлопці. Але морально-психологічний стан їх подавлений. Може у себе на тренуваннях вони були кращі. Але тут вони не можуть зорієнтуватися. Вони тут блудять. Вони перелякані.
«Віто» також відзначив, що велика кількість росіян беруть участь у цій війні на боці України:
В нашому підрозділі є люди, які перейшли кордон з Росії і воюють на стороні України.
Населення Харкова і було проукраїнським, каже «Віто», але ця війна додатково згуртувала людей. Харків’яни стали справжньою опорою для наших військових. І це – запорука перемоги.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...