Мед Атлант

Росіяни розбомбили госпіталь на території “Азовсталі”, є загиблі – Азов

Російські окупанти вночі 28 квітня завдавали ударів по військовому польовому госпіталю на території заводу “Азовсталь” у Маріуполі – є загиблі і поранені.

Про це полк “Азов” повідомив у Telegram,  пише УП.

“Цілу ніч на військовий польовий шпиталь, що знаходиться на території заводу “Азовсталь” в Маріуполі, де перебувають поранені захисники, росіяни масово скидали багатотонні авіабомби, здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди. Потім, вже завдавши руйнувань, продовжували нещадно обстрілювати руїни з корабельної артилерії. Серед вже поранених військовослужбовців є загиблі, наново поранені і контужені”.

За словами захисників, через ворожу атаку частина приміщення завалилася – зокрема там, де була операційна.

В “Азові” нагадали, що Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та пересувних медичних установ – на них не мають здійснюватися напади. Також захистом мають користуватися поранені та хворі, незалежно від того, цивільні вони чи військові.

“Азовці” також оприлюднили відео, яке було зняте одразу після обстрілу.

На кадрах видно, як відкопують загиблих під завалами військових, що лежали в шпиталі з важкими пораненнями, та надають першу допомогу постраждалим.

“Азов” закликав міжнародні організації з захисту прав людини відреагувати на те, що Росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, які “вже не можуть тримати зброю в руках”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...