Мед Атлант

Франківська письменниця отримала міжнародну літературну премію

Відома письменниця з Франківська Тетяна Малярчук отримала міжнародну літературну премію острова Узедом за книжку «Синій кит пам’яті».

Про це повідомляють німецькі ЗМІ, передає Радіо Гуцульська столиця.
Журі премії зазначає, що творчість письменниці — це «чудово розказане та захопливе щире запитання до себе про ідентичність, за допомогою якого лавреатка також створює красномовні спогади про історію України».
Окрім грошової винагороди у 5000 євро, частиною нагороди є місячне робоче перебування на острові Балтійського моря.
На цьому чудовому острові мені нарешті, уперше за довгий час, вдалося поспати, і мені наснилася війна. Уві сні війна не менш нестерпна, ніж у реальності, — сказала письменниця після церемонії нагородження.
«Своєю поетичною мовою вона розгортає багато в чому забуте життя філософа історії та політика початку ХХ століття, чиєю мрією всього життя була незалежна Україна», – зауважує журі.
Літературна премія острова Узедом — міжнародна літературна премія, яка вручається у межах Днів літератури острова Узедом з 2011 року. Літературна премія щороку присуджується письменникам, які відчувають прихильність до європейського діалогу в минулому та сьогоденні.
Роман Малярчук, опублікований у 2019 році, розповідає про українського народного героя, історика, публіциста В’ячеслава Липинського, життя якого пов’язане з життям оповідача від першої особи. Українською мовою книжка має назву «Забуття», а німецькою – «Синій кит пам’яті» (видавництво Kiepenheuer & Witsch, переклад Марії Вайсенбюк).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...