Мед Атлант

Музиканти “GosOrchestra” зіграли концерт у Франківську: частину грошей за продані квитки віддадуть ЗСУ

В Івано-Франківській обласній філармонії імені Іри Маланюк 1 травня відбувся концерт “GosOrchestra”.

Приблизно 70% від отриманих грошей за продаж квитків артисти планують передати на потреби Збройних сил України, розповів засновник оркестру Олександр Госачинський, пише Суспільне.

На початку концерту музиканти попередили глядачів, що у разі повітряної тривоги адміністратори їх проведуть в укриття. Зі слів Олександра Госачинського, від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну артисти не виступали півтора місяця, а потім вирішили організувати тур містами заходу України та зібрати гроші на підтримку українських військових. На сцені Івано-Франківської обласної філармонії музиканти виконали 16 композицій.

“Репертуар у нас — патріотичний. Він складається з українських пісень наших авторів — Олега Скрипки, Тараса Петриненка, “Океану Ельзи”, а також — Гімну України. Є європейські хіти виконавців, які підтримали нашу державу. Наша справа — це музика. Музиканти — теж воїни, але в культурній сфері — ходять на роботу, заробляють гроші й зараз ці гроші віддаємо на армію”, — каже Олександр Госачинський.

Учасник оркестру, скрипаль Дмитро Філатов розповідає, що Івано-Франківськ — третє місто, де виступає оркестр у межах благодійного туру. Перед цим музиканти зіграли концерти в Ужгороді та Мукачеві.

“Мотивація складається з двох складових: перша і головна складова — це те, що ми вміємо робити найкраще. Своєю творчістю ми можемо допомагати українській армії, можемо допомагати людям, які вміють професійно воювати. І друга складова — це те, що є можливість нам самим займатися улюбленою справою — нашою творчістю”, — каже Дмитро Філатов.

За словами засновника оркестру Олександра Госачинського, після Івано-Франківська артисти планують зіграти концерт у Чернівцях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...