Мед Атлант

Митрополит Володимир освятив новий храм у селі Жураки

У Томину неділю, 1 травня, у с. Жураки Богородчанського протопресвітеріату, Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин освятив новозбудований храм Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Чин освячення Архієрей здійснив у співслужінні священників богородчанського протопресвітеріату, та за присутності численних парафіян та гостей із сусідніх сіл.

Дев’ять років потужної організованої праці жителів села увінчалися подією освячення церкви, яка стане духовним парафіяльним центром с. Жураки.

Традиційно, Владику зустрічали на подвір’ї святині. Діти вітали Митрополита хлібом-сіллю, а отець-парох Микола Яричківський запросив предстоятеля очолити Архієрейську Божественну Літургію.

СпершуВладика Володимирздійснив чин освячення нового храму та престолу, на якому буде звершуватись безкровна жертва нашого Спасителя. По завершенні Чину освячення храму Митрополит очолив Божественну Літургію у співслужінні численного духовенства.

В часі проповіді Архієрей звернувся до усіх присутніх, роздумуючи над євангельським уривком, в якому Воскреслий Спаситель крізь замкнені двері прийшов до апостолів. Як відомо, під час тієї зустрічі не було апостола Томи. Опісля Христос, щоб утвердити його віру, об’явився також і йому.

У другій частині свого слова до вірних, Владика Володимир пояснив значення зведення храму для кожного християнина, після чого подякував парафіянам за велику жертовність. Також Владика зазначив, що імена вірян та всіх жертводавців назавжди вписані в духовну історію цієї парохії та нашої Архієпархії.

На завершення візиту Митрополит вручив подячні грамоти жертводавцям та усім, хто спричинився до спорудження святині. Після чого всі спільно помолились «Боже великий, єдиний», заносячи свої молитви до Всевишнього за завершення війни та тривалий мир в нашій Батьківщині-Україні.

Фото: Слово народу

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...