Мед Атлант

У Калуші пропонують увіковічнити братів Бутусіних, перейменувавши вулицю Пушкіна

3 травня на офіційному сайті Калуської міської ради стартував збір підписів під петицією щодо перейменування «вулиці пушкіна у вулицю Братів Бутусіних».

Автором ініціативи є Концевич Юрій Романович. Для того, щоб петиція потрапила на розгляд Калуської міської ради, необхідно, щоб її підписали щонайменше 150 мешканців громади впродовж 90 днів, пишуть Вікна.

“Дана петиція є ініціативою бойових побратимів, які боронили Батьківщину поряд з двома Братами Леонідом і Романом Бутусіними. Ці хлопці без перебільшення Герої, які знаючи, що оточені противником і сили загарбника переважають, вирішили спина в спину, прийняти,останній бій з московськими загарбниками і поклали життя за Україну!!!

На даний час вже зареєстрована петиція в перейменування у вулицю Левка Лук’яненка і ми ніяк не применшуємо заслуги Великого борця за незалежність України Левка Лук’яненка, але вулиць, скверів, парків, названих на його честь, буде багато, а шанс увіковічнити пам’ять Братів Бутусіних в Калуській громаді — саме зараз!”, — зазначено у петиції.

Раніше йшлося, що у Калуші поховали синів добровольця-росіянина, які воювали за Україну.

Як відомо, 8 березня батьки втратили зв’язок зі своїми найстаршими синами — Романом та Леонідом Бутусіними, які на передовій стримували російських окупантів.

1 квітня батько військових, доброволець ДУК «Правий сектор», росіянин Олег Бутусін повідомив про геройську смерть синів — у селі Лукашовці на Чернігівщині. Разом із побратимами-військовими чоловік віднайшов місце їхньої загибелі та встановив тут хрест. А ще — зібрав у торбу землю, яка всотала кров загиблих хлопців, щоб привезти її у Калуш.

4 квітня Калуська громада провела захисників України в останню путь.

Нагадаємо, зараз триває збір підписів під петицією про перейменування вулиці Пушкіна на вулицю Левка Лук’яненка. Її зареєстрували 12 березня і за 38 днів до закінчення збору підписів таку ініціативу  підтримав 91 мешканець громади.

Питанням перейменування вулиць у Калуші почала займатися і влада міста. Так, нещодавно розпорядженням міського голови Андрія Найди було створено робочу групу з питань перейменування вулиць у Калуській міській територіальній громаді, яка має надати пропозиції  міському голові щодо переліку вулиць у громаді, які, у зв’язку з агресією РФ проти України, потребують перейменування. Йдеться про вулиці, які носять імена російських діячів. Проте з вибором нових назв вулиць не поспішатимуть: йшлося про те, що наші воїни, які зараз захищають Україну на фронті, у першу чергу мають бути причетні до таких рішень. Тож перейменують вулиці у Калуші і селах громади вже після завершення бойових дій, коли захисники повернуться додому.

Відомо, що міська влада має твердий намір перейменувати вулицю Пушкіна у Калуші. Окрім пропозицій нових назв, які викладено у двох петиціях, пропонуються також варіанти: Маріупольська (звернення Миколи Булавинця),  Захисників України (депутатське звернення Михайла Гаврилишина), героїв АТО, Святої Покрови, Івана Мазепи, Любомира Гузара тощо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...