Мед Атлант

Kalush Orchestra виступатиме на Євробаченні в автентичному столітньому вбранні

Гурт KALUSH ORCHESTRA на Євробаченні-2022 будуть вдягнені у точні копії давніх шедеврів народного мистецтва та автентичні речі віком близько 100 років.

Над костюмами та стилем гурту працює Redkina Uliana (допомагав стиліст Назар Дідик). До роботи долучалися етнографиня, галеристка, дизайнерка Роксоляна Шимчук та художник по костюмах Оля Карпів. “Музвар” вдалось поспілкувались з пані Роксоляною та пані Ольгою аби дізнатись цікавинки підготовки костюмів.

Загалом зібрано декілька різних образів, однак, усі вони наповнені національними елементами. За словами пані Роксоляни, для кожного учасника гурту Kalush Orchestra вона намагалася надати декілька варіантів та елементів у костюмах, аби скомбінувати їх для півфіналу та фіналу Євробачення.

Тимофій (соліст): його образ повністю відтворює гуцульський стрій, одяг на ньому — це автентичні речі із міксом досконалої репліки національного гуцульського вбрання (сорочка та черес (широкий оздоблений шкіряний пояс)). Гордість луку — старовинний сердак (свитка). Цікаво, що свого часу цей сердак принесли Ользі Карпів та сказали: «Я відчуваю, що він має бути у вас. В ньому є історія і сила, яка ще розкриється».

Олег (фронтмен): важливо було зберегти рожеву панаму, тим самим поєднати сучасність та старовинні елементи в одязі. Початково була ідея зробити одним із символів Олегові верховинську сорочку, але зупинилися на буковинському кептурі, який доповнює біла або яскрава стилізована сорочка та хустина.

Саша Таб (бек-вокал): до образу артиста додали автентичну колекційну буковинську тайстру (торбину) та традиційну українську хустку у вигляді бандани, за ідеєю самого Сашка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...