Мед Атлант

Росіяни готуються “святкувати” 9 травня в Маріуполі замість Донецька

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу вкотре заявив, що російські військові контролюють Маріуполь, а українська розвідка повідомляє, що окупанти планують “святкування” Дня перемоги в зруйнованому Маріуполі замість Донецька.  

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“В зруйнований Маріуполь прибув перший заступник глави адміністрації президента Росії, відповідальний за питання внутрішньої політики РФ, Сергій Кирієнко. Відомо, що віднедавна саме він став новим кремлівським куратором питань щодо ОРДЛО. Основне завдання путінського чиновника – підготовка “урочистих заходів” 9 травня. Відомо, що рашисти відмовляються від проведення “свята” в окупованому Донецьку, в тому числі імітації “військового параду”. Наразі в ОРДЛО не проводиться підготовчих робіт з цих питань. Маріуполь, за планами рашистів, має стати центром “урочистостей”. З цією метою в місті проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл вбитих та нерозірваних російських боєприпасів”.

За даними українських розвідників, пропагандисти планують показати росіянам сюжети про “радість” місцевих жителів від зустрічі з окупантами. Для підготовки відповідних матеріалів Маріуполь відвідували російський пропагандист Володимир Соловйов та очільник окупаційної адміністрації Донецька Денис Пушилін.

Тим часом міністр оборони РФ на селекторній нараді заявив, що Маріуполь “перебуває під контролем російської армії” і там “налагоджується мирне життя”. Шойгу назвав Маріуполь найбільшим промисловим і транспортним вузлом на Азовському морі.

Нагадаємо, що в підземеллях заводу “Азовсталь” у Маріуполі досі залишаються українські захисники та мирні жителі, 3 травня російські війська штурмували завод.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...