Мед Атлант

Від початку війни на Долинщині спіймали 32 нетверезих водіїв

У період з 24 лютого до 5 травня 2022 року до Долинського районного суду Івано-Франківської області надійшли 32 протоколи про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Мова йде про керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції.
Звичайно, винуватість чи невинуватість правопорушників ще встановить суд після дослідження всіх обставин та матеріалів справ, але вже зараз очевидним є той факт, що ні особливий період воєнного стану, ні заборона на продаж алкоголю, ні стан економічного добробуту громадян, який суттєво похитнувся в наслідок збройної агресії не зупиняє горе-водіїв сідати за кермо після вживання алкоголю. Вже не кажучи про величезні штрафи (від 17 000 грн. до 51 000 грн) та, навіть, арешт від 10- до 15 діб з конфіскацією транспортного засобу, які й до війни не лякали затятих п’яниць.
Нагадаємо, що суд здійснює правосуддя попри введений воєнний стан. Поряд із цим, скорочення чи прискорення будь-яких форм судочинства забороняється (ч.2 ст. 26 ЗУ «Про правовий режим воєнного стану»).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...