Мед Атлант

З Калуша на Київ і Харків відправили 200 тонн гуманітарного вантажу

У День матері — розповідь про тих, хто своєю материнською опікою дбає про наших бійців, та й усіх, хто потребує допомоги, — про волонтерів Калуської філії Союзу українок.

З першого дня повномасштабного воєннного вторгнення росії на базі організації був створений волонтерський координаційний центр, основні функції якого були логістика, робота з внутрішньо переміщеними та пошук всього необхідного нашим захисникам, пишуть Вікна.

Працювало і далі працює цілодобово дві гарячі телефонні лінії. Адже зверталося дуже багато людей із пропозиціями допомоги в різних сферах. Їх обліковували і при потребі зв’язуватися. Це були швачки, водії, медики… Люди активно включалися у боротьбу на волонтерському фронті. І все це проходило через молодих волонтерок і досвідчених “союзянок”.

Роботу започаткувала очільниця Калуської філії Союзу українок, Почесна громадянка міста Люба Липовська. Створивши своє дітище, — аматорський театр “ЛюбАрт”, який став народним, залучала талановиту молодь не тільки до сцени, а й до благодійності. Досвідченість, мудрість та неспинна активність й інціативність молодих стали колосальною рушійною силою у боротьбі на волонтерському фронті у Калуській громаді.

Через зв’язки з “союзянками” з усього світу, вдалося забезпечити наших бійців багатьма важливими речами: балаклавами, тактичними рукавицями, окулярами, рюкзаками, термобілизною, наколінниками, налокотниками, берцями, ліхтарями, раціями, спальниками, плитоносками… А ще волонтерки закупили 6 дронів, 74 розгрузки, 54 натовських аптечок, аптечки хірурга.

Загалом із 18 березня у Союзі українок відповіли на 185 запитів від військовослужбовців на допомогу щодо військової амуніції.

На Харків та Київ вдалося завантажити 4 вагони з гуманітарною допомогою. Усього на кінець квітня було відправлено 200 тон гуманітарного вантажу. А ще надають допомогу у госпіталі та мешканцям регіонів, де гуманітарна криза. Із коштів, які отримали на рахунки організації (переважно — від мешканців Калуської громади) волонтерки закупили та відправили на передову автомобіль. Тут  згадують одного пенсіонера, який переказав 10 тис. гривень і забажав бути невідомим.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...