Мед Атлант

Помер Леонід Кравчук

Перший президент України Леонід Кравчук помер сьогодні, 10 травня 2022 року. Політик помер на 89 році життя після тривалої хвороби.

Про це повідомив колишній Голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

“Велика втрата для всієї України. Сьогодні пішов із життя Леонід Кравчук – перший Президент України, перший Голова Верховної Ради та діяч, який стояв біля витоків сучасної української державності. Внесок Леоніда Кравчука у становлення нашої держави важко переоцінити. Саме під час його головування Парламент прийняв Акт проголошення незалежності України. Саме Леонід Макарович не побоявся і першим взяв на себе управління великою державою у непрості часи початку 90-х. Його життя було наповнене різними знаковими подіями та рішеннями. Проте він до останнього залишався вірним своїй країні і прагнув своїм досвідом та знаннями зробити наше життя кращим. І йому це вдавалося. Світла пам’ять Леоніду Макаровичу Кравчуку! Співчуття рідним та близьким!”, – пише Разумков.

У червні минулого року Кравчук переніс операцію на серці. Після цього повідомлялося, що перший президент потрапив в реанімацію і був підключений до апарату штучної вентиляції легенів. Пізніше стало відомо, що він відновлюється за кордоном.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...