Мед Атлант

У Франківську спіймали державного реєстратора, який незаконно змінив право власності на квартиру

Поліцейські Івано-Франківщини повідомили про підозру державному реєстратору, який незаконно змінив право власності на квартиру.

Фігурант незаконно переоформив нерухомість прикарпатця і таким чином завдав йому збитків на майже 300 тисяч гривень. Підозрюваному загрожує до восьми років ув’язнення.
Протиправну діяльність держреєстратора викрили співробітники відділу протидії кіберзлочинам Івано-Франківщини спільно зі слідчими Івано-Франківського районного управління поліції.
В ході слідства встановлено, що 35-ти річний чоловік, перебуваючи на посаді державного реєстратора однієї із сільських рад Прикарпаття, протиправно змінив право власності на житлову квартиру в місті Калуші.
Рішення про зміну власника фігурант ухвалив на підставі документів, які жодним чином не скасовували право власності та не містили підстав для державної реєстрації прав.
В результаті законному власнику завдано збитків на суму 300 тисяч гривень.
Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в комп’ютерах, автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України. За скоєне йому може загрожувати до восьми років ув’язнення. Слідчі дії тривають.
Процесуальне керівництво здійснює окружна прокуратура міста Івано-Франківська.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...