Мед Атлант

В Івано-Франківській громаді три подружжя хочуть усиновити дітей

Три подружні пари, які мають бажання усиновити дітей, звернулися до працівників служби у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради.

Ще два подружжя пройшли навчальний курс і планують стати прийомною сім’єю і патронатними вихователями.

Про це в ефірі Українського радіо Карпати повідомила начальниця служби Ірина Рохман.

З її слів, у воєнний час в Україні здійснюється процедура усиновлення дітей. Охочі зробити це повинні проживати на території держави.

Мали кілька дзвінків з-за кордону від людей, які хотіли чи всиновити, чи тимчасово влаштувати дитину. В цей період міждержавне усиновлення припинили. Не маємо можливості робити його, а щодо усиновлення на території України, то воно проводиться, — розповіла Ірина Рохман.

Порядок усиновлення і перелік необхідних для цього документів не змінилися. А от процедуру встановлення й опіки над дітьми спростили, каже керівниця служби у справах дітей виконкому Івано-Франківської міської ради.

Спрощення є для родичів і хресних батьків дітей. Для встановлення опіки їм не треба проходити навчання і приносити нам довідку про медичне обстеження. Потрібні тільки довідки від нарколога і психіатра про те, що вони не перебувають на обліку, — пояснила Ірина Рохман.

Також вона додала, що спрощення діятиме під час воєнного стану.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...