Мед Атлант

Калуський атовець повернувся з Чикаго, щоб допомагати захисникам України

У 2014 році у Попасній на Донеччині Олег Івахнюк боєць був поранений і тривалий час проходив лікування в Україні та за кордоном.

Калушанин повернувся у Калуш з Чикаго відразу після того, як почув про повномасштабне воєнне вторгнення росії в Україну. З-за кордону привіз медикаменти для військовослужбовців — це найбільше, що міг взяти з собою, пишуть Вікна.

Сьогодні Олег Івахнюк працює на волонтерському фронті поруч з друзями. Разом почали збирати та возити все необхідне хлопцям на передову. А також інші потрібні речі для людей, які залишилися на територіях, де ведуться активні бойові дії і в яких гуманітарна криза.

Допомагають друзі з США, Іспанії, Польщі, які шукають та передають таке потрібне тактичне спорядження для бійців. Завжди потрібні: білизна, берці, тактичні рукавиці, наколінники, плитоноски, каримати та ін. Доставляють і тепловізори, квадрокоптери й планшети до них тощо. За словами Олега дуже важливо надсилати відгуки тим, хто передає гуманітарну допомогу. Зворотній зв’язок важливий, він заохочує ще більше робити добрі справи.

Допомагають волонтери і працівникам ДСНС, які проводять розмінування територій.

За одну поїздку об’їжджають кілька точок. В Ірпінь та інші міста везуть продукти харчування, засоби гігієни, одяг. На передову доставляють те, що потрібно бійцям.

Найбільше запам’яталися діти у Києві — сироти, яким до трьох років. Каже волонтер, що малюки живуть у підвалах і постійно потребують дитячого харчування та памперсів. Калушани були там вже чотири рази.

знову волонтери готують бус на передову. Кажуть, що нашим бійцям дуже важливі дитячі малюнки. Вони пахнуть рідною домівкою.

«Тому, якщо маєте, то приносьте у волонтерський пункт за адресою: площа Героїв, 9», — просить ветеран-волонтер.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...