Мед Атлант

Найстаршій — 99 років: з початку війни у Калуську ЦРЛ госпіталізували 213 переселенців

З госпіталізованих у Калуській ЦРЛ внутрішньо переміщених осіб — 94 дитини.
Перебувають досі на лікуванні й 28 осіб, які були разом евакуйовані 22 квітня зі Слов’янська та Краматорська Донецької області. Більшість з них потребують сторонньої допомоги, пишуть Вікна.
“Декого евакуювали, бо під час обстрілів немає можливості транспортувати і часто переміщувати в укриття. Найстаршій — 99 років. А Євгенію, 1945 року народження, нещодавно у ЦРЛ прооперували. Лікарі змушені були ампутувати частину стопи”, — йдеться у повідомленні.

Для узгодження лікування працівники ЦРЛ телефонують колегам на Донеччину. Загалом люди надзвичайно вдячні і лікарям, і мешканцям нашої громади за підтримку, за розуміння, за співчуття. Вдячні й працівникам ЦНАП, які приїхали та оформили всі необхідні документи на отримання виплат. Опікується хворими переселенцями волонтерка Оксана Мироненко, яка шукає прихисток тим, хто вже краще себе почуває.

Звертаються внутрішньо переміщені особи і в жіночу консультацію. Усього було 156 звернень, з яких 93 дорослих, 1 дитина та 62 вагітних. А у пологовому відділенні Калуської ЦРЛ вимушені переселенки народили вже 20 немовлят.

Загалом у Калуші за 4 місяці цього року народилося 269 дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...