Мед Атлант

На сході ЗСУ відбили 11 атак, ППО збила ворожий літак

Станом на сьогодні, 16 травня, на Донецькому та Луганському напрямках українські військові за день відбили 11 ворожих атак.

Про це повідомляє оперативно-тактичне угруповання “Схід“.

Окупанти обстріляли 25 населених пунктів в Донецькій та Луганській областях, зруйнували і пошкодили 42 житлові будинки, школу, один вищий навчальний заклад, один готель та 6 виробничих підприємств і заводів. В результаті цих обстрілів загинуло 20 мирних громадян (серед них одна дитина).

Станом на 21:00 у понеділок військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил знищили техніку ворога: 1 зенітний ракетний комплекс “Тор”; 5 танків; 6 артилерійських систем (з них 3 РСЗВ); 12 одиниць бойової броньованої техніки; 1 ворожий автомобіль.

Підрозділи протиповітряної оборони в небі українського Донбасу збили один ворожий літак (Су-25) та 3 безпілотні літальні апарати типу “Орлан-10”.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” у понеділок російські війська здійснили 8 атак. Українська артилерія наносила вогневе ураження по скупченню особового складу та техніки. Крім того, було знищено склад з боєприпасами.

Втрати ворога складають: особового складу – до 178, танків – 5, БМП – 7, БТР – 2, ББМ – 2, РСЗВ – 3, артилерійських систем – 1, мінометів – 2, АТТ – 5, БПЛА – 1.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...