Мед Атлант

Поліція повідомила деталі подвійного вбивства на Рожнятівщині. ФОТО

Всього декілька годин знадобилося прикарпатським поліцейським, аби встановити та затримати осіб, яких підозрюють у вчиненні двох вбивств. Особливо тяжкі злочини сталися в одному із населених пунктів Рожнятівської територіальної громади.
Фігурантів слідчі затримали в процесуальному порядку. За скоєне їм загрожує максимальне покарання – довічне ув’язнення.
15 травня до правоохоронців звернувся мешканець Рожнятівщини. Чоловік повідомив, що виявив 54-річну сусідку, без ознак життя, за її місцем проживання.
На місце події негайно виїхали слідчо-оперативна група, криміналісти, а також оперативники управління карного розшуку, слідчі слідчого управління та співробітники інших служб поліції Прикарпаття.
В ході першочергових слідчих дій, поліцейські встановили, що на тілі жінки є ознаки насильницької смерті, у вигляді колото-різаних ран. Також поліцейські з’ясували, що напередодні до потерпілої заходили чоловік та жінка.
Під час огляду їхнього тимчасового місця проживання, поліцейські виявили ще одну потерпілу зі слідами насильницької смерті. Йдеться про 18-ти річну дівчину. ЇЇ тіло знайшли в одному із приміщень на подвір’ї, теж з множинними колото-різаними ранами грудної клітки.
Правоохоронці встановили, напередодні потерпіла вживала з підозрюваними спиртні напої.
Тіла обох жінок направили на проведення судово-медичної експертизи, для встановлення причини та часу смерті.
Завдяки спільним та злагодженим діям усіх підрозділів поліції Івано-Франківщини та співробітників поліції Львівщини зловмисників затримали упродовж кількох годин в одному із львівських готелів.
Йдеться про 40 –річного чоловіка та 27-ми річну жінку, які є мешканцями інших областей.
В ході огляду в зловмисників вилучено речові докази, які підтверджують причетність затриманих до скоєння особливо тяжких злочинів.
Встановлено, що затриманий чоловік раніше судимий за злочини корисливо – насильницького спрямування.
За фактами двох вбивств слідчі слідчого управління розпочали два кримінальних провадження за ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу України.
Фігурантів слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Невдовзі їм буде повідомлено про підозру. А суд обере запобіжні заходи.
За скоєне затриманим загрожує покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.
Досудове розслідування триває, призначено ряд криміналістичних експертиз. Правоохоронці встановлюють усі обставини скоєння злочинів. Затримані особи перевіряються на вчинення інших тяжких злочинів на території України.
Процесуальне керівництво здійснює прокуратура Івано-Франківської області.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...