Мед Атлант

В Долині за махінації судили поштарку

Вчора, 17 травня 2022 року, Долинським районним судом постановлено вирок, яким двадцятивосьмирічну начальницю відділу поштового зв’язку Спас Центру поштового зв’язку № 2 Івано-Франківської дирекції АТ «Укрпошта» визнано винуватою у привласненні майже 160 тисяч гривень та у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах.

Як встановив суд, 2 жовтня 2021 поштарка в приміщенні очолюваного відділення, що розташоване с.Спас Калуського району Івано-Франківської області, використовуючи свій робочий комп’ютер, за допомогою особистого логіну та паролю, ввійшла в програму АРМЗ (автоматизоване робоче місце зв’язку) та маючи умисел на привласнення коштів AT «Укрпошта» з метою погашення особистих кредитів, використала свій робочий комп’ютер, а також програму АРМЗ, внесла неправдиві дані до послуги приймання готівкових коштів для поповнення платіжних карток через термінал АТ «Укрпошта» та незаконно перерахувала на власні карткові рахунки гроші на загальну суму 19 100,00 грн.
Продовжуючи свою злочинну діяльність, в період з 06.10.2021 по 28.10.2021, повторно у вищевказаний спосіб незаконно перерахувала на власні карткові рахунки, кошти на загальну суму 139 847,35 гривень.
У судовому засіданні обвинувачена повністю визнала свою вину у вчиненні інкримінованих їй злочинів та пояснила, що влітку 2021 року її чоловік отримав травму ока і потребував значних коштів на лікування та операцію. Оскільки необхідних коштів у них не було, то вона привласнила ввірені їй кошти AT «Укрпошта», які перечисляла на власні карткові рахунки та знімала.
Та чоловік не оцінив старання дружини допомогти йому в проведенні лікування і вже на час розгляду кримінального провадження із нею розлучився. До того ж, крім 160 тисяч гривень привласнених коштів, які обвинувачена повернула АТ «Укрпошта», їй прийшлося ще й сплатити штрафні санкції на більш як 30 тисяч гривень.
За наявності кількох пом’якшуючих покарання обставин, які істотно знижують ступінь тяжкості вчинених злочинів, з урахуванням особи обвинуваченої, її суб’єктивного відношення до вчиненого, суд призначив покарання – 3 роки та 2 місяці з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на строк 2 роки, і на підставі ст. 75 КК України звільнив обвинувачену від відбування призначеного судом покарання з випробуванням на іспитовий строк 1 рік.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...