Мед Атлант

В Словенії відкрили пам’ятник теробороні Галичини часів Першої світової війни

Вчора, 17 травня у Словенії, в громаді Нова Горіца в парку Пановец, відкрили пам‘ятник теробороні Галичини, яка захищала землі Словенії у часи Першої світової війни.

Мова йде про воїнів 20-го Станіславського стрілецького полку Австрійської армії. Саме цей стрілецький полк формувався у нинішньому Івано-Франківську.

Пам‘ятник, що встановили самі воїни у 1917 році, на жаль, був зруйнований. Завдяки співпраці Посольства України в Республіці Словенії та муніципалітетом Нової Горіци з іншими установами та підприємствами Словенії відбулася реконструкція цього пам‘ятника.
Довідково:
20-й Станиславський стрілецький полк формувався в Станиславові, тобто в нинішньому Івано-Франківську.
Інша його назва – 20-й полк ландверу «Станиславів», тобто це підрозділ крайової, або територіальної оборони. Він був сформований у 1889 році.
В австрійської армії всі піхотні полки ландверу отримали назви від міст, де вони дислокувались, тому 20-й піхотний полк крайової оборони отримав назву «Станиславів».
Полк входив до складу 86 піхотної бригади 43 піхотної дивізії ІІІ корпусу ландверу. Корпусне керівництво було у австрійському Граці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...