Мед Атлант

“Євробачення 2023 має бути в Калуші”, — Андрій Найда

Голова Калуської громади Андрій Найда підтримує ідею соліста гурту “Kalush Orchestra” Олега Псюка провести Євробачення 2023 у Калуші.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Євробачення 2023 має бути в Калуші! Нереально, скажуть скептики, це — маленьке містечко, що вони можуть? А ми скажемо, що ви вважали нереальним навіть вихід “Kalush Orchestra” у фінал українського національного відбору”, — пише міський голова.

З його слів, проведення Євробачення 2023 у Калуші матиме свої переваги:

“Калуш — місто, яке розташоване поблизу кордонів Євросоюзу, і це — явна перевага для проведення заходів такого типу як логістично, так і безпеково”.

Андрій Найда пише, що організатори Євробачення мають досвід проведення конкурсів у невеликих містах. У 1993 році Євробачення приймало місто Міллстріт, що в Ірландії, населення якого становить 1 500 людей.

“Того року Ірландія перемогла. А Green Glens Arena, побудована спеціально до Євробачення, працює уже 32 роки та приймає на своїй території концерти світових зірок, проводить міжнародні бізнесові виставки та спортивні турніри”, — йдеться у дописі.

Також у 1982 році Євробачення проходило у невеликому місті Гаррогейт (Велика Британія) з населенням приблизно як у Калуші.

“Конкурс розпочався із запитання: “Де цей Гаррогейт на карті?” А зараз один тільки бізнес-центр дає економіці міста 60 млн фунтів на рік”, — повідомляє голова громади.

Також, зі слів голови Андрія Найди, проведення конкурсу допоможе розвитку туристичного потенціалу не тільки міста, а й усієї області.

“Для Калуша це буде точкою росту на довгі роки. Калуш заслужив на цей шанс! Проведення Євробачення на Івано-Франківщині дозволить розвиватися також всій області, адже в 100 км доступності ми маємо дуже багато туристичних локацій — Буковель, Верховина, Коломийщина, Косівщина, Опілля, наша рідна Бойківщина, які радо приймуть фанатів”, — йдеться у дописі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...