Мед Атлант

Перемогли для ЗСУ: у Франківську вітали чемпіонів та призерів Європи та переможців Дефлімпійських ігор

Сьогодні, 19 травня, в Івано-Франківську вітали чемпіонів та призерів Європи та переможців Дефлімпійських ігор-2021.

Франківські спортсмени на Дефлімпійських іграх здобули аж 4 золота.
Триразовий чемпіон Назарій Левицький пригадує, що на початку було дуже важко, бо саме почалася війна.
Я не знав, чи будуть змагання, але продовжував тренуватися. Змагання були важкі, але організатори зробили все дуже цікаво. Перше золото я взяв за спринт, – пригадує хлопець.
Назар каже, що всі свої медалі він присвятив ЗСУ. Це була його перша його олімпіада.
Зараз у країні війна, тому що буде далі – невідомо. Але я буду продовжувати тренуватися.
У мене були мрії, але війна їх поломила, а багато моїх друзів гинуть на війні, – каже хлопець.
Загалом на змаганнях коломиянин Назарій Левицький здобув три золоті медалі.

Також прикарпатський спортсмен Володимир Рій у складі національної дефлімпійської збірної команди України завоював фінальне золото з футболу Дефлімпіади-2021 у матчі з Францією.

Окрім того, 3 травня у місті Плзень (Чехія) розпочались змагання чемпіонату Європи з пауерліфтингу.

У заключний змагальний день європейської першості прикарпатські пауерліфтери здобули дві золоті нагороди. У ваговій категорії понад 84 кг чемпіонкою Європи стала Вікторія Костюк з Коломиї.

Спочатку дуже хвилювалася, але коли ти починаєш змагатися, то всі переживання відходять на другий план. Емоції були неймовірні. Проте було важко, бо близько місяця не було тренувань і трохи складно було відновитися. Але тренери дуже допомагали, і за це я дуже вдячна. Нам хотілося показати, що наша країна найкраща у світі, тому мотивація була шалена, – пригадує Вікторія.

У ваговій категорії до 120 кг чемпіоном Європи став ще один коломиянин Дмитро Голіней з Коломиї. Також злото здобув Віктор Голіней.

За підсумками другого змагального дня Іванна Голіней у присіданні підкорила 145 кг (1 місце), жимі лежачи 85 кг (2 місце) та у тязі 130 кг (1 місце).

Також прикарпатські таеквондисти блискуче виступили на чемпіонаті Європи у Хорватії.

Завершальний змагальний день чемпіонату завершився командними змаганнями. Збірна України впевнено подолала турнірний шлях і виборола четверте “золото” в скарбничку “синьо-жовтих”.

У складі збірної на найвищу сходинку п’єдесталу пошани піднялись спортсмени з Прикарпаття Артур Кузьмін, Олексій Лис, Артем Самбуров, Тимофій Матвійчук, Денис Липовецький та киянин Дмитро Середа.

 

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...