Мед Атлант

Робили неможливе: Зеленський розповів про загиблих льотчиків, які літали на “Азовсталь”

Президент України Володимир Зеленський заявив, що біля Маріуполя загинули чимало українських льотчиків. Вони намагалися привезти на “Азовсталь” ліки, продукти, воду та забрати тіла поранених.

Про це глава держави заявив під час інтерв’ю з нагоди третьої річниці своєї інавгурації, яке транслювали в ефірі загальнонаціонального телемарафону, повідомляє 24 канал.

Володимир Зеленський наголосив на героїзмі українських льотчиків, адже вони знали, що долетіти до “Азовсталі” у Маріуполі, де росіяни блокували наших військових – майже нереально.

Та попри те, як зазначив президент, українські льотчики робили неможливе, адже їм таки вдавалося доставляти захисникам Маріуполя ліки та продукти й забирати поранених.

“Велику кількість тижнів льотчики на гвинтокрилах, знаючи, що 90% не повертаються, летіли туди. Ми втратили багато льотчиків. Просто є люди, які летіли, аби дати захисникам Маріуполя їжу, воду, зброю і забрати поранених. Втрачено багато людей. Вони абсолютно героїчні”, – наголосив президент.

Він також зазначив, що офіційно цю інформацію коментувати не могли, оскільки жодних домовленостей про повітряні коридори не було. Крім того, окупанти розгорнули потужну протиповітряну оборону в Маріуполі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...