Мед Атлант

Адвокат Порошенка сказав, що свідчення Медведчука “не відповідають дійсності”

Як раніше повідомляло МІСТО, затриманий СБУ Віктор Медведчук, якому висунуто підозру у державній зраді та сприянні тероризму, розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» для подальшого прокачування через нього дизельного палива.

Описуючи суть схеми, Медведчук деталізував роль у ній колишнього президента Петра Порошенка. А саме, що той не лише звернувся до Медведчука з проханням сконтактувати з керівництвом рф, а й забезпечив прийняття необхідних рішень в усіх українських інстанціях.

Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а по факту – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони приймали рішення, звісно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка, – повідомив Медведчук.

Адвокат Петра Порошенка Головань у коментарі Суспільному заявив, що свідчення Медведчука про причетність п’ятого президента до виведення з держвласності нафтопроводу і закупівлі вугілля в ОРДЛО не відповідають дійсності.

На нашу думку взагалі те, що робить СБУ — це винятково піар. По-перше, це не їхня справа, цим має займатися ДБР. І те, що про це говорить СБУ — це підтверджує, що тут нічого спільного із правдою і законом немає, — наголосив він.

На думку Голованя, рішення оприлюднити свідчення Медведчука пов’язане із судовим засіданням у справі п’ятого президента.

Сьогодні призначене судове засідання стосовно арешту на майно Петра Порошенка. Це звичайний тиск на суд, — підсумував адвокат.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...