Мед Атлант

У Косівському районі волонтери шукають та ремонтують транспорт для ЗСУ

У Косівському районі на 80% виконали державний мобілізаційний план із забезпечення армії транспортом. Здебільшого місцеві жителі збирають гроші, а волонтери шукають необхідні автівки та самостійно їх ремонтують.

Про це у коментарі Суспільному розповів голова Косівської громади Юрій Плосконос.

“У мирний час військкомат веде облік транспорту, що має мобілізувати під час воєнного стану для потреб армії. Здебільшого це — автомобілі, які є на підприємствах. Проте у нас мало таких. Тому для виконання плану у кожному селі, містечку люди збирають гроші на транспорт, купляють та доводять до належного стану”, — розповідає Юрій Плосконос.

З його слів, нещодавно жителі громади села Річка купили і підготували ще два автомобілі для військових. Один з них — повнопривідний тягач ЗІЛ-131.

“Армія живе не джипами єдиними. Тобто джипи — це добре, але стійкість піхоти, тероборони залежить від артилерії, яка прикриває на полі бою, завдає удари по скупченнях противника, ближніх тилах ворога, інфраструктурі. Саме артилерію пересувають тягачі”, — говорить Юрій Плосконос.

Голова Косівської громади каже, що на передовій уже випробували транспорт, зокрема тягачі. Бійці відзначили якість роботи та просять надалі передавати автомобілі на фронт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...