Мед Атлант

“Уявіть, що у вас немає дому”: відома тенісистка з москви відкрито підтримала Україну

Австралійська тенісистка російського походження Дар’я Гаврилова відкрито підтримала українців на тлі війни, яку росія розгорнула проти України.

28-річна спортсменка, яка з 2014 року виступає під прапором Австралії та проживає в Мельбурні, зізналася, що вона фактично залишилася без рідного дому.

Про це Гаврилова розповіла під час пресконференції у Парижі, де вона бере участь у Roland Garros, повідомляє ABC.

Ні, я вже не можу повернутися до росії. Я безперечно підтримую українських гравців… Уявіть, що у вас немає дому. Це можна назвати сірою зоною, тому що в мене занадто багато друзів у росії, – розповіла тенісистка.

Вона також висловила жаль, що Wimbledon-2022 був позбавлений рейтингових очок через відсторонення представників росії та білорусі.

Трохи складно з очками на Wimbledon. Мені потрібно прийняти рішення, чи варто грати у кваліфікації Wimbledon. Деякі гравці кажуть, що він перетвориться на виставковий турнір, але я так не думаю. Той, хто виграє Wimbledon, все одно буде чемпіоном Wimbledon. Це складно, але мені доведеться прийняти деякі рішення. Звичайно, більшість людей воліли б грати з очками, і мені шкода українських дівчат і хлопців, тому що ви читаєте російські новини та… Все ж існують гірші речі, ніж не грати в Wimbledon, – сказала вона.

Гаврилова народилася москві й більшу частину життя провела у росії. У 2021 році вона одружилася з австралійським тенісистом Люком Савіллом і живе зараз у Мельбурні, виступаючи на міжнародних змаганнях під прапором Австралії. Займає 127 місце у світовому рейтингу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...