Мед Атлант

У селі на Прикарпатті організували виробництво тисяч аптечок для ЗСУ. ВІДЕО

У селі Великий Ключів на Івано-Франківщині організували швейний цех, в якому вже пошили дві тисячі аптечок для військових.

Керівник цеху Марко Мартинків розповів, що раніше тут шили спортивні костюми — планували виготовляти для українського ринку одяг власного бренду. Проте уже понад два місяці підприємство працює винятково для потреб військових, пише Суспільне.

У цеху працюють 13 людей. Більшість з них — коломияни. Кожна швачка виконує певну операцію. Щоб пошити аптечку, кравчині використовують водонепроникну тканину кольору хакі або ж чорну.

Всередині кожна аптечка має комірки для кріплення ліків та бинтів. Майстриня цеху Марія Дідорик перевіряє уже готовий виріб.

“Вивернула на зворотний бік. Хто де не почистив, яка є ниточка, забрала. Перевірила, чи добре вдарені заклепки. Дивлюся, щоб було акуратно пошито”, — розповідає Марія Дідорик.

З її слів, у цеху немає закрійника, тому викрійки сюди привозять з іншої швейної фабрики.

Керівник цеху Марко Мартинків розповідає, щоб реорганізувати роботу під військові потреби, довелося купити додаткове обладнання.

“Ця аптечка складається з багатьох елементів — стропів для закріплення на “розгрузці” або іншій військовій формі — на бронежилеті. Завдяки цим стропам аптечки кріпляться. Щоб їх шити, мусили закупити багато обладнання: закріплювальні машини, зигзаги”, — каже Марко Мартинків.

За його словами, в компанії планують освоїти пошиття кобури для військових та спальних мішків. Зараз для роботи в цеху продовжують шукати швачок, закрійників та підсобних працівників.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...