Мед Атлант

У Франківську розмальовували шопери для благодійного ярмарку для ЗСУ

Сьогодні, 30 травня, в Івано-Франківську в Ліцеї №11 дітки розмальовували шопери (екосумки).

 

Акція відбувається в рамках великого грантового проєкту від ПРООН “Запровадження мобільної молодіжної роботи в громадах Львова, Івано-Франківська, Луцька, Нововолинська та Кременчука з дітьми та молодими людьми-переселенцями, що перебувають в цих громадах”. З них  50 % молодь ВПО, 50% з Івано-Франківська.
Є діти з Києва, Сумщини та Херсонщини.

“Проєкт виграли ще на початку квітня. Загалом виграли близько 23 тисячі на канцтовари.
Сьогодні в нас це вже третя зустріч. Будемо розмальовувати шопери і потім продавати, щоб зібрати гроші для ЗСУ, – каже Вікторія Вовк, головний спеціаліст відділу молодіжної політики.

“Взагалі малювання – це процес творчий, тому кожен робить так, як йому зручно, як підказує серце. Думаю, що сьогодні ми зможемо придумати щось патріотичне, щоб показати, що ми єдині. Загалом малювати на сумках дуже просто. Для цього потрібна спеціальна фарба для тканини, яка гарно переться в делікатному режимі і добре носиться. Потім ми все гарно утюжимо, щоб малюнок добре тримався, – розповідає майстриня Ірина.

Всі діти, які вирішили взяти участь в цьому майстер-класі, обирали для себе патріотичні мотиви.

“Тут можна зустріти багатьох цікавих людей, які приїхали до Франківська. З ними дуже круто спілкуватися. В першу чергу спілкування з однолітками дозволяє трохи відволіктися від війни, – розповідає учасник програми Вадим.

Придбати торбинки можна буде 1 червня, в середу, о 16:00 на благодійному ярмарку в центрі міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...