Мед Атлант

На Прикарпатті водій хотів відкупитися від поліцейських за порушення ПДР. ФОТО

Намагаючись уникнути відповідальності, прикарпатець запропонував поліцейським грошову винагороду. Правоохоронці задокументували цей факт та розпочали кримінальне провадження.
За пропозицію або надання неправомірної вигоди службовій особі передбачено покарання – до 4 років позбавлення волі.
8 червня під час несення служби на одній із вулиць Городенки співробітники сектору реагування патрульної поліції зупинили легковик за порушення Правил дорожнього руху.
Під час спілкування з водієм інспектори помітили, що він помітно нервує та, як пізніше з’ясувалось, не безпідставно.
Перевіривши документи, поліцейські виявили, що номери вузлів та агрегатів кузова автомобіля, зазначені у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу, не відповідають даним Головного сервісного центру МВС України.
Щоб уникнути відповідальності, 38-річний мешканець Ворохти спробував відкупитися від поліцейських, запропонувавши їм хабаря у сумі 1000 гривень.
На місце події інспектори одразу викликали слідчо-оперативну групу поліції та співробітників Івано-Франківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.
Транспортний засіб, свідоцтво про реєстрацію та грошові кошти вилучено.
За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...