Мед Атлант

“Це не ОК”: у Франківську в черзі до банкомату невідомий чоловік домагався до дівчини

Вчора соцмережі Франківська сколихнула історія дівчини, яка стояла в черзі до банкомата і якій чоловік (який стояв позаду в цій же черзі) вирішив задерти плаття та облапати.

Дівчина не розгубилась, відреагувала і зламала чолов’язі ніс (бо мала навички самооборони). Потім прибігла жінка нападника, зібрались продавчині з прокльонами в бік дівчини, прибув патруль і, ніхто їй не повірив.
Бо чоловік пристойного вигляду, в костюмі, ще й одружений не міг зробити подібне. Якби не камери спостереження в ТЦ, які показали реальну ситуацію, то на дівчину написали б заяву! Це не ок!
Ми, ГО Дом4824 зв’язались з постраждалою та запропонували підтримку. Також повідомили про цю ситуацію Представництво Уповноваженого ВРУ з прав людини в Івано-Франківській обл.Один з напрямків нашої роботи – захист прав жінок, протидія домашньому та гендерно зумовленому насильству. Тому ми не могли залишитись осторонь ситуації, де насильство виправдовують, не вірять потерпілій та намагаються з кривдника зробити постраждалого (на жаль, такі ситуації непоодинокі), – повідомляють активісти.
Юля Князюк, соціальна працівниця Дом4824 розповіла, як діяти в подібній ситуації:
— на місці викликати поліцію (102) Патрульна поліція Івано-Франківської області, щоб зафіксувати випадок, юриста/адвоката з Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД та за потреби звернутись в медичний заклад для надання медичної/психологічної допомоги.
*Гаряча лінія безоплатної правової допомоги: 0 800 213 103
Також можна звернутись в денний кризовий центр для надання соціального супроводу, юридичної та психологічної допомоги. Номер телефону: +380979369138, Юлія.
Ми консультуємо по виходу з аб’юзивних стосунків, проводимо заходи з протидії домашнього насильства, співпрацюємо з поліцією, підтримуємо в судових засіданнях та усіх необхідних процесах.
Нагадуємо вкотре, що такі ситуації неприпустимі! Суспільству потрібно реагувати на дані випадки, допомагати постраждалим. Дякуємо активістам та активісткам, які дають медійний розголос проблемі насильства, висловлюють свою позицію та підтримують ратифікацію Стамбульської конвенції, – додають захисники.
Довідково:
Домагання — поведінка, яка заподіює незручність або шкоду, що порушує недоторканність приватного життя особи. Така поведінка може полягати у прямих або непрямих словесних образах або погрозах, недоброзичливих зауваженнях, брутальних жартах або інсинуаціях, небажаних листах і дзвінках, у показі образливих або принизливих фотографій, залякуванні, хтивих жестах, небажаних дотиках, поплескуваннях, у поцілунках, щипках, ударах, фізичному нападі або в інших подібних діях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...