Мед Атлант

В Івано-Франківську для бійців ЗСУ виготовляють ремені ручної роботи. ВІДЕО

В одній із майстерень Івано-Франківська виготовляють ремені ручної роботи для українських військовослужбовців.

Виробництво налагодили одразу після початку повномасштабної війни, розповіла співзасновниця майстерні Марта Кондрин, пише Суспільне.

Окрім звичних поясів, майстрині створюють й ремені для зброї та чохли для саперних лопат. Загалом воїнам на фронт відправили вже 254 вироби.

Виготовляють ремені для українських бійців у невеликій мануфактурі. Марта Кондрин каже, що після початку повномасштабного вторгнення РФ команда почала задумуватися над тим, як допомогти війську та які вироби зможуть виготовляти швидко та якісно. Тоді до них звернулися волонтери та військові з проханням розробити спеціальні паски.

“Ми побачили, що запити були, що деякі волонтери купляли ці ремені за кордоном. Потрібно було їх багато та швидко. Ми подумали: для чого купляти за кордоном, якщо це те, що ми можемо виготовляти тут”, — розповідає Марта Кондрин.

Майстрині Тетяна та Анна пояснюють, що ремені для військових відрізняються від тих, якими люди користуються в повсякденному житті. Їх виробляють з міцної ремінної шкіри. Окрім того, вони — ширші та з пряжками, які мають дві точки.

“Таким чином навантаження розподіляється правильно, а ремінь не скручується і може витримувати вагу. Військові на нього навішують і ножі, і магазини, і аптечки, і дуже багато штук. Тобто він має бути дійсно міцним”, — говорить керівниця майстерні Тетяна Щебельська.

Раніше до виробництва долучалися всі охочі. Часто для виробів люди приносили шкіру, яка була в них вдома. Зараз ремені виготовляють дві майстрині. Спочатку над одним паском вони працювали до двох годин. Але, кажуть, упродовж кількох місяців удосконалювали свою роботу та зараз один пасок виготовляють протягом 20 хвилин.

Співзасновниця майстерні Марта Кондрин каже, що саме бійці допомагають створювати зручні паски. Дизайн ременів майстриням допоміг розробити франківський військовий, а відгуки, які отримують з передової, допомагають вдосконалювати вироби.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...