Мед Атлант

За час війни бізнес Прикарпаття зареєстрував майже тисячу касових апаратів

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області повідомляють, що з початку року бізнес Прикарпаття зареєстрував 5368 реєстраторів розрахункових операцій.

Перевагу прикарпатці надавали програмним реєстраторам: за п’ять місяців цього року податківці додали до обліку 3904 ПРРО, решта 1184 касових апарати – це класичні РРО.
З них за час війни, а це трохи більше трьох місяців, суб’єктами господарювання було зареєстровано 492 ПРРО (390 СГ) та 480 традиційних РРО(389 СГ).
Загалом на сьогодні майже 12 тисяч суб’єктів господарювання області ведуть готівкові розрахунки з покупцями через касові апарати, ними зареєстровано 9968 класичних РРО та 6753 – програмних РРО.
В податковій службі нагадують, що з 01.01.2022 року застосування РРО або ПРРО при здійсненні готівкових розрахунків є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку 2-4 групи. Касові апарати не є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців, які перебувають на І групі спрощеної системи оподаткування, або ж якщо вони здійснюють роздрібну торгівлю на території сіл, проте в такому випадку необхідно вести розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...