Мед Атлант

Українські бійці розгромили росіян на Донбасі і захопили їхні новенькі броньовані машини

Розгромивши росіян на одній з ділянок Донеччини військові отримали у «подарунок» бойові машини випущені з російського конвеєру минулого року і майже не мають пробігу.

«Приборкані» українцями БМП найближчим часом битимуть росіян на Донбасі, йдеться в ТСН.

 «Дим» показує наслідки обстрілу рашистів селища, де майже не лишилось місцевих. 33-річний боєць сам з Ізюму і розповідає, що окупанти там вже навіть призначили  свого мера. «Зруйновано 90%, людей вивозять до Росії», – каже боєць.

Родину педагог за фахом встиг вивезти із окупованого міста на Захід України. Сам пішов у військкомат і хотів потрапити на Харківський напрямок, аби якомога швидше відбити рідне місто.

Наближати перемогу на фронті морським піхотинцям зараз допомагає трофейна техніка. З французькою оптикою, 21 року випуску, з пробігом у півтисячі кілометрів – цей бронетранспортер бійці відбили у росіян нещодавно. Оснащений 100 і 30 мм гарматами з двома кулеметами БТР тепер має наші військові вже затюнінгували тризубом.

Тікаючи полишив свою машину, з якої злетіла гусінь. Бійці морської піхоти вже привели її до ладу і битимуть росіян на передовій, – кажуть хлопці.

Другу бронемашину витягнули з канави.  Замість російської «зетки», вже український прапор. Іспанець каже, проїхати повз  нашої лінії обороні на трофейній машині – той ще квест.

Боєприпасів до полонених бронемашин вистачає. Техніки кажуть, окупанти навіть не всі заводські пломби додумались зняти. Трофейні БТРи й досі на гарантії, аби приборкати ще донедавна вороже для наших військових залізяччя, бійці трофейну техніку планують вивозити на відстріл, поки ж перевіряють нашу БМП.

Повозитися з нею зараз, аби не підвела під час бою – це правило незмінне для механіків. Сергій, який на фронті від 2016 року, їздити на трофейній техніці не дуже подобається. На відміну росіян, йому чужого не треба. Важкій броні, випущеної з конвеєру, аби вбивати українців, цього робити не довіряє.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...