Мед Атлант

На Прикарпатті понад 150 дітей завершили навчання у літній школі “Нове покоління”. ФОТО

Впродовж двох тижнів на Прикарпатті 150 дітей переселенців, рятувальників та діти з Дубовецької ТГ навчалися, як поводитися з підозрілими та вибухонебезпечними предметами, надавати домедичну та першу допомогу у літній школі “Нове покоління”.

Вона працювала на базі центру безпеки життєдіяльності у селі Лани Дубовецької громади, інформують на Facebook-сторінці Держслужби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

У таборі літньої школи з 14 до 26 червня відпочили, оздоровилися та здобули нові знання 150 дітей. Більшість слухачів — діти-переселенці та діти рятувальників, які тимчасово проживають на Прикарпатті. До них долучилися й діти з Дубовецької громади, йдеться у дописі.

Літня школа — спільний проєкт Держслужби з надзвичайних ситуацій в області, керівництва Дубовецької громади та добровольців місцевої пожежної команди села Лани.

Окрім поводження з вибухівками, слухачів школи вчили правил пожежної безпеки та поведінки біля водойм й у лісі.

Учасники літньої школи побували на пізнавальних екскурсіях, де на практиці продемонстрували вміння орієнтуватися у гірській місцевості за допомогою топографічних карт.

“Кожного вечора діток чекало справжнє табірне життя: дискотеки, квести та цікаві майстер-класи”, — повідомляють у Держслужбі з надзвичайних ситуацій в області.

По завершенні зміни всі учасники школи отримали подарунки. Команда, яка найкраще виконала всі завдання, вирушить на екскурсію до Івано-Франківська, де відвідає виставку пожежно-рятувальної служби області та пам’ятні місця міста.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...