Мед Атлант

У Галичі відбувся музичний фестиваль на підтримку ЗСУ. ФОТО

У неділю, 26 червня, у Галичі, на Замковій горі, відбулася мистецька подія «Форт Галич».

Метою проекту, за задумом організаторів, було ментальне оздоровлення внутрішньо-переміщених осіб, які нині проживають на теренах Івано-Франківщини, та підтримка Збройних сил України, повідомили в Івано-Франківської ОВА.

Реалізований проект за сприяння Національного заповідника «Давній Галич», Львівської обласної військової адміністрації та у співпраці з Львівською національною філармонією імені Мирослава Скорика.

Своє мистецтво гостям фестивалю дарували вокальний ансамбль «Kalophonia», вокаліст Назар Савко, скрипаль Микола Гав’юк та Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика під орудою диригента Володимира Сивохіпа.

У виконанні Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії прозвучали понад двадцять музичних творів, серед яких Урочиста увертюра Левка Колодуба, народна пісня «Гей, пливе кача по Тисині».

У виконанні ансамблю «Kalophonia» лунали відомі пісні«Ой, у лузі червона калина», «Лента за лентою», «Біля Тополі». Назар Савко заспівав пісні «Ой, чий то кінь стоїть», «Водограй», «Гей, Соколи», «Україно», а на закінчення мистецької програми львів’яни виконали Молитву за Україну «Боже великий, єдиний» Миколи Лисенка.

Говорячи про фестиваль «Форт Галич», радник голови Львівської ОВА з питань культури Христина Береговська зазначила, що емоційне перезавантаження та арт-терапія є дуже важливими під час війни, незважаючи на те, де кожен з нас перебуває – чи то у тилу, чи на фронті.

«Мистецький проєкт має подвійну місію: ми вшановуємо пам’ять про загиблих українських військових, для чого були підібрані відповідні музичні композиції, та допомагаємо розслабитися і поринути у прекрасне», – зауважила вона.

Своєю чергою генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Володимир Олійник наголосив, що ще одним завданням проєкту є культурна реновація Галицького замку.

«Ми хочемо показати людям велич цього замку, його масштабність, історичне значення», – сказав Володимир Олійник.

Усі учасники «Форт Галич» мали змогу доторкнутися до історії Галицько-Волинського князівства, відвідавши тематичні екскурсії на території Галицького замку. Також тут було відкрито виставку «На зламі» про виклики війни і працював ярмарок ремісничих виробів. У рамках заходу відбувся збір коштів для потреб Збройних сил України.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...