Мед Атлант

В Польщі стартує виставка знищеної ЗСУ техніки окупантів. ФОТО

Сьогодні, 27 червня, у Варшаві стартує виставка російської техніки, знищеної або захопленої силами оборони України під час героїчної відсічі повномасштабного нападу путінської армії.

Про це інформує Міноборони України.

Усі охочі зможуть побачити виставку “За нашу і вашу свободу” на Замковій площі Варшави. На виставці будуть представлені знищені або захоплені силами оборони України під час відсічі збройної агресії рф.

У переліку, зокрема:

  1. основний бойовий танк російської армії – Т72Б (знищений Силами оборони України під час бою 31 березня 2022 року біля с. Дмитрівка Бучанського району, у передмісті Києва);
  2. 152-мм САУ “Мста-С” (ушкоджена артилерією ЗСУ на Сумщині; в артилерійських дуелях з цією САУ беруть участь, зокрема, польські САУ “Краб”);
  3.  зразки снарядів реактивних систем залпового вогню “Ураган” та “Смерч” (руйнівна невибіркова зброя, яка використовується російською армією для атак на мирні українські міста та цивільні об’єкти, що є воєнним злочином).

Зазначається, що це перша подібна виставка за межами України. Її організували Міністерство оборони України та Канцелярія прем’єр-міністра Республіки Польща.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...