Мед Атлант

ЗСУ відтісняють окупантів на півдні, але ті періодично намагаються відновити своє положення

На південному фронті українські військові «потрохи» відтісняють окупантів з їхніх позицій. А втім, росіяни періодично намагаються відновити своє положення.

Про це повідомила речниця оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк під час брифінгу в «Медіацентрі Україна — Укрінформ», пише Громадське.

«Противник ущільнює свої відступні рубежі, вже облаштовує не тільки другі, треті, а ще й запасні рубежі, тому що ми його потроху відтісняємо», — сказала Гуменюк.

А втім, за її словами, окупанти періодично намагаються відновити своє положення і проводити «невеликі вилазки й атаки», щоб посунути ЗСУ з уже звільнених територій.

Речниця зазначила, що військова операція триває на відкритій степовій місцевості, яка дуже складна для ведення відкритих боїв. Також, за її словами, Україна наразі не має відповідної потужної артилерії, яка була б такою далекобійною, як у ворога.

Гуменюк також наголосила, що висвітлення дій ЗСУ на Херсонському напрямку має шкідливі наслідки:

«На жаль, деякі елементи дуже емоційного очікування суттєво нашкодили тому, як відбувалося наше просування. Тому саме ці занадто радісні та передчасні повідомлення дуже недоречні в такий час, коли триває військова операція».

Вона також зазначила, що ворог використовує тактику авіаційних і ракетних ударів у глибокий тил.

«Не маючи успіху в просуванні суходолом, вони намагаються тиснути з неба — там, де ми вразливіші», — сказала Гуменюк.

Речниця нагадала, що в ніч проти 27 червня росіяни обстріляли декілька громад у Баштанському районі Миколаївської області, внаслідок чого пошкодження зазнала інфраструктура та житлові будинки, потерпілих немає.

«А в Одеській області ракета Х-22 завдала суттєві ураження у дворі житлових будинків. Площа пожежі становила понад 500 квадратних метрів. На щастя, летальних випадків немає, але пошкодження дістала дитина», — додала Гуменюк.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...