Мед Атлант

На Прикарпатті готуються розпочати освітній процес у звичному форматі

Про це сьогодні під час брифінгу для представників засобів масової інформації повідомила голова обласної військової  адміністрації Світлана Онищук.

«Спільно з керівниками громад робимо все можливе, щоб наші  діти з 1 вересня змогли повноцінно навчатися у закладах освіти, – підкреслила керівниця області. –   Особливу увагу під час підготовки до навчального року ми зосереджуємо на безпеці учнів та всіх учасників освітнього процесу».

За словами очільниці Прикарпаття, для підготовки закладів освіти до роботи під час дії воєнного стану створена спеціальна комісія, представники якої  перевіряють школи та садочки на наявність укриттів, які відповідатимуть нормам інклюзії, та якісної системи оповіщення, особливо для дітей з порушенням зору та слуху. Це, зокрема, сирени, інформаційні табло та інші способи оповіщення. Також у кожному закладі мають бути позначені шляхи евакуації, – а це покажчики руху та таблички, які вказують на місце укриття. Окрім того, існує необхідність у створенні запасів води, медикаментів тощо.

Наголошувалося, що на початку навчального року для персоналу та учнів будуть проведені тренування щодо порядку дій у разі сповіщення сигналу повітряної тривоги. Слід зазначити, що під час тривоги освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті до її завершення.

За словами директора департаменту освіти та науки облдержадміністрації Віктора Кімаковича, відповідальними за стан укриттів будуть засновники та керівники закладів освіти. Після проведення всіх робіт із підготовки кожен заклад отримає паспорт безпеки.

Варто додати, що із тисячі освітніх закладів області лише третина мають укриття. Для решти шкіл і садочків розглядаються можливості для переобладнання перших поверхів під сховища, або пошук таких приміщень у радіусі 100 метрів.

Перед початком навчання усіх батьків просимо особисто пересвідчитися у безпеці приміщень освітнього закладу та обрати бажану форму навчання своїх дітей.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...