Мед Атлант

Огляд професійних методів усунення засмічення каналізації

Значна кількість людей вважають, що каналізаційне засмічення можна усунути власними силами, не користуючись допомогою фахівців. Однак, якщо маніпуляція не увінчується успіхом, змушені телефонувати до відповідної служби. Фахівці мають у своєму арсеналі значну кількість професійних засобів, які суттєво відрізняються від чищення у домашніх умовах.

Принципи чищення каналізації фахівцями

Одним із найефективніших методів вважається застосування високих температур. В даному випадку сантехнік в систему подає гарячу воду, майже окріп, під підвищеним тиском. Завдяки високому тиску, жирові відкладення та тверді частинки розчиняються. Через підвищений тиск вода проникає в усі куточки та місця системи, завдяки чому вдається ефективно усунути будь-яке засмічення. Основний недолік методу у неможливості використання в каналізаційних системах, виготовлених з поліпропілену і полівінілхлориду. Він достатньо ефективний, якщо труби виготовлені із чавуну та сталі.

Використання хімічних реагентів. Цей метод дуже схожий на той, який застосовується в домашніх умовах, з використанням покупної хімії. Використовуються розчини лугів і кислот, але вищої концентрації, що дозволяє в максимально короткі терміни виконати роботу. Прочищення виконується з дотриманням техніки безпеки, щоб перешкодити витоку хімічних речовин. Методика може використовуватися на пластикових трубах і виробах з чавуну, але не застосовується для інших систем. Сталь вступає у реакцію з хімічними засобами, що може стати причиною протікання та руйнування інженерної системи.

Особливості гідродинамічного методу чищення каналізації

Гідродинамічний метод застосовується в тому випадку, якщо використання гарячої води та хімічних реагентів заборонено через особливості матеріалів. Знайти професійних сантехніків можна на сайті Кабанчик.

Принцип дії:

В основі гідродинамічного методу лежить використання звичайної водопровідної води під високим тиском.
Установка включає в себе компресор, систему трубок, шланг, в яких створюється високий тиск і із застосуванням води, що рухається з високою швидкістю.
Завдяки цьому вдається зруйнувати всі жирові відкладення на стінках труб і забезпечити доступ рідини практично до всіх куточків системи. Крім того, така методика абсолютно безпечна, бо не передбачає використання хімічних реагентів.

Метод очищення повинен обирати фахівець після обстеження системи. Деякі з відомих компаній використовують спеціальні системи відеоспостереження. Камера вводиться на кінці тонкого троса в каналізаційну трубу. Вона дозволяє оцінити ситуацію та обрати найбільш підходящий метод прочищення каналізаційних засмічень. Значна кількість цих методів можуть використовуватися навіть у тому випадку, якщо в системі утворилосязасмічення з бетону або будівельного сміття.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...