Мед Атлант

“Нам не страшні проблеми з газом”: у Франківську дітям розповіли, як берегти енергоресурси. ФОТО

Сьогодні, 5 серпня в центрі Івано-Франківська на площі Міцкевича для дітей організували музей енергоефективності “Нам не страшні проблеми з газом”.

Такий захід проводять не вперше, його можна відвідати кожної п’ятниці, повідомила кореспондентці МІСТА співорганізаторка та представниця компанії Blago developer Діана Великочій.

“Ця подія такий невеликий натяк на те що відбувається в країні, що ми споглядаємо з газом останні місяці. Захід несе навчально-просвітницьку функцію, ми хочемо показати діткам як використовувати природні джерела, зберігати ресурси, адже наша компанія є екологічною зеленою компанією”, – каже Діана Великочій.

Окрім просвітницької мети, цей захід також покликаний психологічно розвантажити дітей, адже експонати музею подають в ігровій формі.

“Ми прагнемо трохи відволікти дітей, які пережили стрес, особливо тих, що приїхали до нас з інших областей. На цьому заході є інтерактивні лекції, ігри, марсохід, голограми, візуалізатор магнітного поля, загалом багато речей які демонструють як використовувати наявні ресурси і як можна їх зберегти”, – додає співорганізаторка.

Іванна, учасниця заходу й мама двох діток каже, що такі заходи дуже потрібні, особливо корисні для дітей в літній час.

“Їм цікаві такі винаходи. Особливо корисно влітку, коли вони перебувають в соціумі й досліджують такі цікавинки фізики, також важливе спілкування, адже тут багато їхніх однолітків. Думаю, таких заходів треба ще більше у нашому місті”, – ділиться жінка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...