Мед Атлант

Франківцям проведуть тренінг з надання першої домедичної допомоги

12 серпня в Івано-Франківську, на Вічевому майдані, тренери благодійного фонду “Smart Medical Aid” навчатимуть охочих надавати першу домедичну допомогу дорослим і дітям та показуватимуть, як користуватися дефібрилятором.

Навчання проводитимуть у межах всеукраїнської акції “Запустимо серце разом”, розповіла Суспільному представниця фонду Ольга Мар’ян.

З її слів, такі тренінги вже відбулися у Львові та Дніпрі, їх також планують організувати і в інших містах України.

В найбільш людних локаціях у місті встановлюють дефібрилятори, які допомогли закупити наші партнери — благодійна організація “Ukraine Charity”. Досвідчені тренери навчають надавати домедичну допомогу і реанімувати з допомогою спеціального обладнання, — розповідає Ольга.

В Івано-Франківську акція почнеться о 17:00.

Що відомо про “Smart Medical Aid”

За словами Ольги Мар’ян, фонд “Smart Medical Aid” створили вісім років тому як нідерландсько-український. Після початку повномасштабного вторгнення почав працювати його осередок в Україні.

Це — команда лікарів-практиків, волонтерів і спеціалістів, які мають досвід роботи в екстреній медицині та медицині катастроф. З початку повномасштабної війни фонду вдалося доставити медичного обладнання та розхідників на суму приблизно 80 млн євро. Вже орієнтовно 100 лікарень, шпиталів, медичних центрів отримали допомогу, — розповіла представниця фонду.

Крім того, з її слів, команда”Smart Medical Aid” евакуйовує до країн Європи дітей, які постраждали внаслідок російської агресії або не можуть отримати належної медичної допомоги в умовах активних бойових дій.

Фахівці з фонду вчать медиків працювати з обладнанням, з яким вони не мали досвіду роботи в Україні. Крім цього, тренери-медики “SМА” проводять навчання з тактичної медицини для військових та надання домедичної допомоги для цивільних, — розповіла Ольга Мар’ян.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...